Hola!
Benvingudes i benvinguts a l’espai web de la Infància de Gandia. Mitjançant aquest espai des de l’Àrea de Infància de l’Ajuntament de Gandia vos informarem de tots els programes i serveis municipals adreçats a les xiquetes i xiquets de Gandia i a les seves famílies.
Gandia, en juliol de aquest any ha estat reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància de UNICEF. Això significa que l’Ajuntament de Gandia impulsa i promou els Drets dels xiquets com a ciutadans de ple dret en l'àmbit local i, a més a més, fomenta el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part de la iniciativa.
En aquest espai web podreu conèixer el pla local de la infància i adolescència de Gandia per la període 2020-2024, on s’expliquen els principals reptes de la ciutat en matèria de la infància.
Tanmateix, a través d’ aquest espai de trobada podreu estar al dia sobre notícies, agenda i documentació sobre la infància.
Què és el Consell de la Infància de Gandia?
El Consell de la Infància de Gandia és un consell sectorial de participació ciutadana de característiques singulars, principalment, perquè aquest està format per les xiquetes i xiquets de Gandia.
El Consell de la Infància, com a òrgan de dialogue, de consulta i de trobada, és un espai on els xiquets poden exercir el seu dret a participar i a expressar la seua opinió; un espai formal on els xiquets puguen pensar i reflexionar sobre la realitat de la ciutat, intercanviar idees, imaginar i buscar solucions raonades i raonables, emetre les seues opinions i demandes per a millorar la ciutat i la qualitat de vida de la seua ciutadania escoltar-los, consultar-los i fer-los partícips de les decisions que es prenen i que els afecten com a ciutadanes i ciutadans que són; Un espai on els xiquets i xiquetes de Gandia realitzen un procés col·lectiu de reflexió, elaboren les seues conclusions i presenten les propostes formulades en una audiència pública del consistori presidit per l'Alcalde.
És per això, que des del Consell de la Infància de la Ciutat de Gandia, s'aborden diferents àrees i estratègies de treball com ara:
Interés superior
Principi d'interés superior de xiquetes i pel qual s'ha d'assegurar la protecció i la cura que precisen per al seu desenvolupament i benestar.
No discriminació
El principi de no discriminació pel qual tots els drets han de ser aplicats a qualsevol xiquet, xiqueta o adolescent.
Participació
El principi de participació, que planteja la formació de xiquetes i xiquets en la participació lliure i responsable, en harmonia amb el seu dret a assumir un paper actiu i protagonista en la societat.
Globalitat
El principi de globalitat, entenent a les xiquetes i als xiquets com un tot, analitzant la multiplicitat d'aspectes que afecten la seua vida quotidiana i atés el conjunt de necessitats físiques, afectives i socials.